Наско Сираков поведе синьо шествие за рождения ден на "Левски"

11:42, 24 май 20 / Спорт 25 2969 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Легендарният голмайстор на столичния гранд "Левски" Наско Сираков поведе синьо шествие по повод 106-ия рожден ден на тима. Събитието стартира от паметника на "Васил Левски" и ще завърши на могилката пред 22 гимназия, където преди 106 години е бил основан клубът.

В тежки времена „Левски“ празнува 106-ата си годишнина

"Искам да честитя на всички българи този светъл празник - Денят на славянската писменост, на просветата и културата, и разбира се да честитя на всички левскари 106-ата годишнина на клуба, да им пожелая да са живи и здрави. Аз съм легитимиран от цялата "синя" общност, но не съм легитимиран документално и юридически. Когато акциите бъдат тук и са в моите ръце, ще свикам пресконференция, на която ще отговоря на всичките ви въпроси", заяви Сираков.

Бившият футболист получи най-голяма подкрепа в анкетата във Facebook, организирана от доскорошния финансов благодетел на "Левски" Васил Божков. Бизнесменът, който е в Дубай заедно с фактическия собственик на мажоритарния пакет акции Георги Попов, като и двамата имат повдигнати обвинения от страна на българската прокуратура, заяви, че ще прехвърли акциите на Сираков, зад когото застанаха повечето фенски организации на "сините".

Пред bTV Попов заяви, че първо очаква отказ от министър-председателя Бойко Борисов, на когото бяха джиросани акциите преди дни. Той уточни, че ръководството на "Левски" вече е изпратило запитване до премиера, а отказът може да е мълчалив. Според Попов, Сираков може да стане собственик на клуба в края на следващата седмица

На събитието присъстваха още изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев и бившият президент Тодор Батков. Те поднесоха цветя, а венецът бе поднесен от ветераните Кирил Ивков и Георги Цветков-Цупето.

Батков бе категоричен, че "Левски го е имало, има го и пак ще го има".

"Може да прозвучи силно, но докато има българи, докато има и България, клубът ще съществува. Бъдете спокойни, левскари", увери Батков. Той призова за обединение и всички да застанат зад ръководството. Според него, решението Наско Сираков да вземе акциите е много добро и той обединява спортния дух, успехите като спортист и спортен ръководител.

"За мен "Левски" е начин на живот, не е просто идея. Така е и за моите деца. Поклон пред всички, които дават, кой каквото може. Трябва да продължим по този начин, да се преодолее тази криза. Да се изчисти акционерното участие и да се привлекат спонсори, за да се върви напред", допълни той. 

Привърженици и общественици, които подкрепят Левски също се включиха в похода.

Честванията на годишнината на клуба започнаха в полунощ със заря над стадион "Георги Аспарухов".

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Левскар 11:44, 24 май 20

Само Наско може да изведе отбора от кризата!

2 Антон Борисов 11:45, 24 май 20

Левски ще надживее простите ни управници!!!

3 Силви 11:45, 24 май 20

Честит празник, левскари! НЯМА ДА СЕ ДАДЕМ!! ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ С ТОВА!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама