Франция моли гражданите си да не пътуват в чужбина това лято

17:09, 24 май 20 / Свят 25 1911 Шрифт:
Редактор:

Френското правителство не желае гражданите на страната да пътуват в чужбина това лято и препоръчва да почиват във Франция. Това заяви министърът на околната среда Елизабет Борн, цитирана от "Ройтерс", съобщава БГНЕС.

По-рано този месец президентът Еманюел Макрон заяви, че е малко вероятно французите да успеят да предприемат големи пътувания извън страната това лято и че може да се наложи дори пътуванията в Европа да бъдат ограничени, за да намалят риска от възобновяване на коронавирусната епидемия.

Петте държави с най-много жертви на коронавируса

В интервю за радио „Франс Интер” Борн каза също, че следващата седмица правителството ще вземе решение за евентуално облекчаване на правилата за вътрешни пътувания, които в момента са ограничени до максимум 100 километра от адреса по местоживеене.

Парижките паркове засега трябва да останат затворени, тъй като столицата все още е "червена зона" за разпространение на вируси.

Кметът на Париж Ан Идалго многократно призова правителството да отвори отново парковете, тъй като парижани, които живеят предимно в апартаменти без градини, са склонни да се събират около затворените паркове, където е трудно да се спазват правилата за социално дистанциране. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама