Авторката на “Хари Потър” с нова детска книга в помощ на пострадалите от COVID-19

17:47, 26 май 20 / Свят 25 2204 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Джоан Роулинг е не само най-успешната авторка на детски книги в света, но и е най-успешната писателка изобщо.

Тя е единственият автор, успял да спечели над милиард долара само с писане, като по-голямата част от тези пари има благодарение на книгите за Хари Потър. Сега, 13 години след последния роман за момчето магьосник, Роулинг се връща към детската литература.

Планът ѝ е да започне да публикува книжката си “The Ickabog” на части в интернет. Тя ще бъде достъпна за четене напълно безплатно. По-късно, когато всички части са излезли, цялата книга ще бъде издадена и ще се продава на хартия и в електронен формат. Всички приходи ще отидат за пострадалите от COVID-19 пандемията

Историите ще бъдат публикувани между 26 май и 10 юли всеки ден на специален сайт. Историята ще бъде публикувана като книга през ноември тази година.

“The Ickabog” е книга за “истината и злоупотребата с власт”, както я описва самата авторка. Предусещайки неизбежния въпрос дали книгата е свързана със събитията в света днес, Джоан Роулинг, която е един от най-известните критици на Доналд Тръмп, написа, че книгата е създадена отдавна и не е вдъхновена от нищо, случващо се днес, но темите в нея са вечни и затова звучат актуално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама