Робот налива бира в Севиля

21:50, 26 май 20 / Любопитно 25 2216 Шрифт:
Юлиан  Тодоров

След разхлабването на мерките бар в Севиля пусна в употреба роботизираният барман Beer Cart. Той е мълчалив и жестовете му са механични, но без никакъв проблем ще ви налее халба бира.

Beer Cart направи дебюта си, след като севилци започнаха отново да се радват на свободата си, предава БГНЕС.

Поставена в средата на бара в „Гитана Лока“ („Лудият циганин”), гигантската роботизирана ръка плавно стига до дозатор, взема пластмасова чаша, след което я завърта, за да налива напитката под ъгъл.

Постепенно изправяйки чашата, докато се напълни, роботът след това я поставя на тезгяха, за да може клиентът да си я вземе.

За малко повече от седмица в центъра на Севиля, роботизираният барман привлича постоянен поток както от клиенти, така и от любопитни зяпачи.

Алберто Мартинес, собственик на „Гитана Лока”, където малка бира от 200 милилитра се продава за 0,70 евро (0,75 долара), заяви, че е купил робота, преди епидемията, надявайки се, че механичната /и неуморима/ работна ръка ще увеличи продажбите.

Преди кризата роботът така и не е бил пускан в употреба, а сега се оказва перфектен в новата среда, при която хората трябва да спазват дистанция и да не се докосват.

"Решихме, че би бил идеален при първоначалното възобновяване на работата", каза Мартинес пред АФП.

"Тъй като целта е да се избегне контакт между клиенти и артикули (в бара) ... разбрахме, че роботът би бил отличен барман, използващ пластмасови чаши за еднократна употреба – всъщност всичко е по-скоро на самообслужване", добавя находчивият собственик.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама