Доналд Тръмп вини Twitter в ... "потискане на свободното слово"

07:30, 27 май 20 / Свят 25 1845 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Twitter, че се намесва в президентските избори и потиска свободата на словото.

"Twitter сега се намесва в президентските избори през 2020 г. Те казват, че моите думи за гласуването по пощата, което ще доведе до широка корупция и фалшификация, са неверни и се основават на проверка на факти, направена от фалшивите новини на CNN и "Вашингтон Пост". Twitter напълно задушава свободата на словото и аз като президент няма да позволя това да се случи!", написа американският президент в социалната мрежа.

По-рано мрежата постави предупредителна икона под съобщението му, приканвайки потребителите да се запознаят с фактите за гласуване по пощата.

Означението под поста на президента води до специална страница в Twitter, която започва с линк към статия на "Politico" под заглавието "Тръмп отправя необосновани твърдения, че гласуването по пощата води до фалшифициране на резултатите".

Тръмп критикува практиката за гласуване по пощата като повод за това беше намерението на губернатора на Калифорния Гавин Нюзъм на предстоящите общи избори през ноември да изпрати бюлетини на всички избиратели в щата по пощата.

Според Тръмп гласуването по пощата не е прозрачно и бюлетините могат да се фалшифицират. Републиканската партия дори заведе дело, оспорвайки този подход на гласуване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама