Дъждовно и в четвъртък

06:45, 28 май 20 25 1693 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

И в четвъртък въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Облачността ще е значителна, предимно купеста и купестодъждовна. В часовете преди обяд и след обяд в отделни райони ще има краткотрайни валежи. В следобедните часове ще има и гръмотевична дейност. Ще остане хладно за края на май, с максимални температури между 15 и 20 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с временни разкъсвания преди обяд. След обяд и до полунощ на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 18-19 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се задържи значителна, а по билата ще е и мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, а над 1700 метра - от сняг. Ще духа силен северсеверозападен вятър. Времето ще е хладно, с максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък и в събота въздушната маса ще остане неустойчива. Облачността ще бъде значителна, предимно купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони след обяд интензивни и придружени с гръмотевици. Ще остане хладно за края на май, с максимални температури в петък, предимно между 16 и 21 градуса, а в събота - с 1-2 градуса повисоки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама