Отложиха заседанието по делото "Миджур" за 16 юли

11:05, 28 май 20 25 2119 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Неуведомен адвокат и частните му обвинители, както и починал обвинител, станаха причина за отлагане на заседанието по делото "Миджур" на втора инстанция, предаде БГНЕС. 

Очаква се на 16 юли делото да тръгне по същество.

Днес Апелативният съд в София трябваше да разгледа жалбите срещу оневиняването на четиримата обвиняеми, привлечени като единствени виновници за трагедията с взрива в Горни Лом, при който загинаха 15 души.

Бащата на един от загиналите при взрива протестира, че във внесения обвинителен акт прокуратурата не е привлякла длъжностни лица от висшата власт, които лично са допринесли за тази трагедия, уточняват от съда.

Припомняме, че на 1 октомври 2014 г. взрив в завода за боеприпаси „Миджур“ в Горни Лом отне живота на 15 души - 13 мъже и 2 жени.

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че през лятото на 2019 г. Окръжният съд на Видин оправда всичките четирима обвиняеми по делото за взрива в „Миджур“. Собственикът на завода Валери Митков, който загуби и сина си при взрива, бе оправдан по обвинение за причинена смърт на 15 души, както и за причиняването на трайни наранявания на други трима. Втората обвиняема - Евелина Бахчеванова, също бе оправдана по повдигнатите обвинения. В момента на взрива тя е работила в министерството на икономиката. Третият обвиняем Божидар Василев също е невинен, според Окръжния съд на Видин. Василев е бивш служител на отдел "Контрол на общоопасните средства" в МВР. Видинският съд оправда и Палма Иванова, бивша служителка в завод „Миджур”, която е отговаряла за безопасните условия на труд във фабриката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама