Тръмп със заповед за социалните мрежи

09:24, 28 май 20 / Свят 25 2017 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Доналд Тръмп ще подпише днес президентска заповед, засягаща дейността на компаниите зад световно известни социални мрежи, съобщи Белият дом без да дава подробности. 

Според проект, който е видял репортер на Reuters, президентът на САЩ ще нареди ревизия на закон, който защитава гиганти като Facebook, Google и Twitter от отговорност за съдържанието, което се публикува на техните платформи, пише dnevnik.bg

Снимка: БГНЕС

Вчера американският президент Доналд Тръмп заплаши да въведе регулации за социалните мрежи в интернет или дори да ги спре, след като Twitter за първи път постави предупредителен знак на някои негови постове, подсказвайки на абонатите си да проверят достоверността на съдържащите се в тях твърдения.

В тези постове президентът отново заклейми гласуването по пощата на избори, което според него щяло "да развърже ръцете на всички за изборни лъжи, измами и кражби на бюлетини". Той влезе в яростен спор със социалните мрежи, които подкрепят гласуването по пощата, като ги обвини в намеса в предстоящите през ноември президентски избори и се закани, че като президент няма да допусне това.

"Републиканците чувстват, че социалните медийни платформи тотално заглушават консервативните гласове. Ние ще въведем строги регулации или ще ги затворим, преди да позволим това изобщо да се случи.", написа Тръмп след това, а по-късно добави: "Веднага почистете онова, което направихте, СЕГА!!!", предаде dariknews.bg.

Представители на Twitter и Facebook засега не са отговорили на запитванията за коментар на последните изявления на Тръмп. Акциите на двете компании поевтиняха след неговите туитове.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама