Какво време да очакваме през лятото?

11:11, 28 май 20 25 3277 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

„В началото на юни очакваме стабилизиране на времето. Валежите ще бъдат само около и над планините, а температурите ще се повишат до 25-30 градуса". Това каза синоптикът Симеон Матев в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„През юни ще можем да ходим на море. Температурата на водата постепенно ще започне да се повишава и след 15-и ще можем да ходим на море", каза още той.

Снимка: CanStockPhoto

По думите му предстоят доста горещи дни през лятото, а най-топлият месец ще бъде август.

„Няма нищо по-нормално от това през май, юни и юли да има градушки. Валежите у нас са само 50-60% от нормите, които би трябвало да паднат. Ще продължи да вали и през следващите дни“, посочи Матев.

„В момента времето у нас е толкова студено, че по нашите планини има снежна покривка. Не е чак такава рядкост да има сняг по това време от годината в планините, но все пак сме на прага на лятото и можем да го определим като някакъв вид екзотика“, коментира още той.

„В крайна сметка времето през месец май ще бъде записано в архивите като абсолютно нормално без някакви отклонения от обичайното“, посочи още синоптикът.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:30, 29 май 20

Коки неможе да казвате какво ще е времето за дълак период от време както казваше Емил Чолаков за по вече от десет дена неможе да се познае така незнам защо се наемате да го правите като и вие не сте сигурни в това уповавате се на разни източници. Американците казват че лятото ще бъде нормално с повече валежи а европейският институт обратното. Както и Георги Рачев гарантирал че ще бъде сухо и топло стига с тия глупости как може да гарантирал нещо в което и ти не си сигурен аз смятам че американският институт е по добър от европейският защото те са по напреднали и малко по вече познават от другите. Случвало се е че за повече от седмица да не познаете а камоли за месеци напред какво намирате толкова господин Рачев да е горещо и сухо защо не се уповавате на американците а на европейците защото такова време ви харесва на вас не е ли по добре времето само да си покаже без излишни прогнози за дълго време Сигорни за това ви плащат аз нищо не на мирам хубаво в горещините най добре е за мен вярвам че и за много хора всичко да си е нормално с валежите слънцето и температурите времето ще покаже а не вие.Трябва да има синоптици спор няма но смятам че да се правят прогнози за дълъг период от време както вие сте го казвали господин Рачев е да хвърляме на сляпо боб а пък иначе коментирате.Желая ви лек ден и приятен уикенд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама