Бързият влак от Варна за София дерайлира след сблъсък с автомобил

13:32, 28 май 20 25 2809 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бързият влак от Варна за София е дерайлирал след сблъсък с автомобил в Плевенско. Инцидентът е станал в 12.05 часа, след като лек автомобил е напавил опит да пресече жп прелез между гарите Левски и Пордим въпреки задействаната автоматична сигнализация, съобщиха от БДЖ.

Снимка: БДЖ

При опита за преминаване автомобилът се е ударил в първия вагон на композицията, като вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на композицията престоява на гара Каменец, където на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция. Във влака са пътували 105 човека. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

Снимка: БДЖ

БДЖ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата и напомнят, че  всяко преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама