София има възможност да се превърне в един от най-иновативните градове в Европа

18:00, 28 май 20 / София 25 2550 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Собственикът на платформата URBO Андрей Лилов изрази готовност да извършва безплатна техническа поддръжка на платформата www.youaresofia.bg на Столична община.

В свое писмо до председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков той посочва, че повече от година URBO е партньор на Столична община в развитието на проекта за новата интернет платформа на града www.youaresofia.bg. „Към момента тя е напълно завършена спрямо предмета на договора – изградена е изцяло административната и информационната част по индивидуална визуализация, одобрена и съгласувана с възложителя, спазена е предварително изградената стратегия/структура като функционалности, така че да отговаря максимално на нуждите на проекта“, казва в писмото си Лилов.

До предложението за безвъзмездна поддръжка на платформата се стигна, след като от „Демократична България“ предложиха да поддържат платформата безплатно, ако управляващите им предоставят информация за техническите й данни с цел да спестят част от парите, които общината влага в проекта. Лилов обаче определи това като „опит за политическо похищение на един качествен и иновативен уеб проект“, което „не е нищо повече освен желание за трупане на точки на гърба на хората на София“.

С изненада научихме за желанието на политическа партия да „довърши“ нашата работа. Бихме искали да отбележим, че предоставените функционалности са разработвани в период от над 2 години, представляват сериозна финансова инвестиция, както и целия опит и ноу-хау на редица професионалисти от съответната сфера. Смело можем да заявим, че към момента на пазара няма софтуер с подобни възможности и обхват дори извън България. В този смисъл твърдим, че продължавайки нашето партньорство, София има възможност да се превърне в един от най-иновативните градове в Европа, да предостави на своите граждани и гости не само актуална информация за всичко случващо се в града, но и да им даде възможност да купуват в реално време дигитални билети и входове за атракции и културно-исторически обекти. В същото време, едно от основните предимства при интеграцията на 2-те платформи е възможността за цялостно управление на всеки един от Общинските културни, исторически и туристически обекти в реално време. Подробните аналитични справки, които всеки един от обектите и неговите „собственици“ могат да достъпят във всеки един момент представляват мощен инструмент при планирането на редица дейности, включително транспорт, придвижване, натовареност на туристически забележителности, предпочитания на гости и местни жители и др.“, посочва собственикът на URBO.

Вярваме, че информационната интернет платформа „Ти си София“ е нужен и важен за столичани, за хората в цялата страна и за всички чуждестранни туристи. Заради всичко това заявяваме готовността си да продължим да работим с екипа на платформата и да извършваме безплатна техническа поддръжка на „Ти си София“ до края на годината, надявайки се, че политиката няма да попречи на това професионалистите да си вършат работата“, завършва писмото си Лилов.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:57, 28 май 20

Този път май наистина е нещо сериозно...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама