Евдокия Манева: Красимир Живков няма професионална подготовка, той е поставено лице на определени среди

09:00, 29 май 20 / Политика 25 2757 Шрифт:
Редактор:

Не съм работила с Красимир Живков, но съм имала професионални контакти с него. Моите впечатления са, че това е един услужлив човек, който няма професионална подготовка да заеме мястото на зам.-министър. Това заяви пред bTV бившият министър на околната среда и водите Евдокия Манева по повод ареста на заместник-министър Живков.

"В България съществува мнение, че можеш да вземеш високо управленско ниво без да имаш професионална подготовка. Знае се, че министрите и зам.-министрите, както и директори могат да не бъдат експерти. Интересно е защо, за да си министър на финансите е нужна подготовка, а в МОСВ може всеки да бъде назначен и се правят експерименти. Господин Живков е историк", заяви Манева.

Емил Димитров: В МОСВ аз имам правото да уволнявам, а не заместник-министърът

"Виждам влияние от бизнес сектора. Мълвата е, че г-н Живков е поставено лице от някои среди, виждам че той добре е изпълнявал мисията си, защото в твърдението на прокуратурата има една фраза, която ме озадачи - "контролираните от него фирми". Това е странно за неговата позиция, която заема. Вероятно е имал определени задачи, които е изпълнявал", коментира бившият министър.

Тя отбеляза, че е  тъжно, че се случват подобни събития в МОСВ, което е важно министерство. 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:47, 29 май 20

Мдаааа... тъжнооо

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама