Ла Лига и Серия А се завръщат в ефира на MAX Sport през юни

11:21, 29 май 20 / Спорт 25 2476 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дългоочакваната голяма новина за всички фенове на футбола вече е факт – президентът на Ла Лига Хавиер Тебас съобщи официално, че шампионатът може да се поднови на 11 юни с класическото градско дерби между Севиля и Реал Бетис. По план, ако няма влошаване на епидемиологичната обстановка в Испания, двубоят ще се играе в четвъртък вечер от 22:00 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 4. Oстаналите мачoве от XXVIII кръг се очаква да се изиграят в дните между 12 юни и 14 юни и също ще са част от програмата на спортните канали на А1, съобщиха от компанията.

Битките в испанския футболен шампионат бяха прекъснати в средата на месец март, след като заразата с COVID-19 достигна и Иберийския полуостров. Дотогава се бяха изиграли 27 пълни кръга, като лидер в класирането е Барселона, който има две точки аванс пред втория Реал Мадрид. По първоначална информация от испанската футболна федерация, ако няма допълнителни усложнения в страната, свързани с коронавируса, Ла Лига ще определи своя шампион след изиграването на пълната програма от 38 кръга.

Вчера вечерта спортният министър на Италия Винченцо Спадафора потвърди, че Серия А може да бъде подновена от 20 юни, ако ситуацията в страната го позволява. MAX Sport има готовност да започне преките излъчвания от Апенините, веднага щом срещите от първенството започнат да се провеждат.


Снимка: А1

Преди подновяването на Примера Дивисион и Каучото, MAX Sport ще продължи да излъчва и събитията на UFC, които бяха едни от първите спортни събития след началото на пандемията. Този уикенд, в поредната от тях – UFC Fight Night от Лас Вегас, на октагона ще се качи и българската ММА звезда в тежка категория Благой Иванов. Багата ще се изправи срещу бразилеца Аугусто Сакай, като битката между тях е точно преди основния мач на вечерта, в който един срещу друг ще излязат бившият шампион в полусредна категория Тайрон Уудли и Жилберт Бърнс.

Двубоят на Иванов срещу Сакай бе първоначално планиран за началото на месец май като част от UFC 250 в Сао Пауло, но заради коронавируса беше отложен. Това ще е пета битка за българина в UFC, като до момента той има 2 победи (срещу Бен Ротуел и Тай Туиваса) и две поражения (от Жуниор дос Сантос в дебюта си и срещу Дерик Люис в последния си двубой). 29- годишният Сакай има само едно поражение в ММА кариерата си, като представянето му, откакто стана част от UFC, е впечатляващо – три успеха в три мача. UFC Fight Night от Лас Вегас с участието на Благой Иванов ще се излъчи пряко на 31 май от 04:00 ч. сутринта по MAX Sport 2.

Още един спорт ще поднови преките си предавания в ефира на MAX Sport и това е тенисът. От 3 до 6 юни чешката столица Прага ще е домакин на турнира Prague Tennis Open от WTA, който ще се проведе в нестандартния формат от 6 участнички, разделени в две групи от по три тенисистки всяка. Участие към момента са потвърдили 5 представителки на страната домакин Чехия, сред които световната №3 Каролина Плишкова, 20-годишната млада надежда Маркета Вондрушова (18-а позиция в световната ранглиста), както и представителките на Топ 32 Каролина Мухова, Екатерина Александрова (рускинята е единственият участник, който не е представител на Чехия) и Барбора Стрицова. Мачовете от груповата фаза започват на 3 юни, а финалът е предвиден за 6 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама