Епидемията от коронавирус у нас гасне

08:14, 30 май 20 25 3429 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

10 души заразяват 8, те ще заразят 6 и така епидемията гасне. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

Имаме повече от три пъти намаляване на тежестта на епидемията. Нещата вървят на добре не бива да се отпускаме- маски и дистанция“, призова той.

Проф. Кантарджиев обърна внимание, че в момента имаме два пъти по- слаба епидемия в сравнение с началото на май. „Добрите данни са благодарение на факта, че над 90% от българския народ ни разбра и спазваше мерките“, коментира той.

Новите данни

Вчера са изследвани 1353 проби, положителните са 14. „Това говори срещу казаното че колкото повече изследваме толкова повече положителни проби ще имаме“, посочи Кантарджиев.

Снимка: CanStockPhoto

Вчера има само 14 новозаболели от коронавирус. От тях в болница са четирима, останалите са си вкъщи. Новите случаи са в Пазарджик, Плевен, Разград, Сливен, София и Ямбол.

Сред новозаразените има бебе на 9 месеца и шофьор на линейка на софийската спешна помощ.

Трима са починалите от вируса за изминалото денонощие- жена на 78 години в Пазарджик, жена на 64 години в Пловдив и 84- годишен мъж в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама