Аферата с боклука: Имена на убити публични личности, натиск и уволнения от Живков

14:00, 30 май 20 / Общество 25 4001 Биляна Иванова
Снимка: БГНЕС

По случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци обвиняемите са 10, обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС. Единият е с повдигнато второ обвинение- за управление на опасни отпадъци. За четирима ще се иска най-тежката мярка задържане под стража”, за двама „домашен арест“. За единия от братята Бобокови ще се определи парична гаранция от 1 млн. лева. Има и обвинени за данъчни престъпления.

По случая са иззети документи, договори, пълномощни, луксозни автомобили, ценни вещи. В жилище на един от обвинените е намерена цветна снимка, на която са изписани имена на публични личности, някои убити през годините. Срещу всяко име е записана голяма сума от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лева, 120 млн. лева, 300 млн. лева.

Поради високия обществен интерес от прокуратурата разпространиха снимката с имената. 

От друго жилище са иззети автобиографии и снимки на длъжностни лица от министерствата на правосъдието и на регионалното развитие, както и автобиография и снимка на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки престъпления.

Снимка: БГНЕС

Наблюдаващият прокурор Генка Брезашка обясни, че зам.-министърът Красимир Живков е бил в изключително близки отношения с братя Бобокови. Подпомагал е противозаконната дейност на братята за внос на отпадъци от чужбина. Оказвал е натиск върху подчинени на него длъжностни лица със заплахи за уволнения. Ако указанията не са изпълнени, има случаи на уволнения.

Томислав Дончев: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си

3 коментара
Анонимен 14:47, 30 май 20

кой не знаеше в русе че братя бобокови са комунистически перачи на пари

Анонимен 21:53, 30 май 20

Затова народът е беден, заради всички крадливи мутри, които все са се ненаяли!

Анонимен 22:00, 30 май 20

Във всички афери все боклуци замесени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!