Акцент на деня: 1001 приказки от Дубай

17:30, 01 юни 20 25 1065 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Повече от две седмици бизнесменът Васил Божков разказва на българското общество приказки от Дубай. Като една истинска Шехерезада хазартният бос бавно, методично и увлекателно разбулва малко по малко детайли от един свят, за чието съществуване обикновеният човек само подозира, но няма реални познания.

Вместо вечер Божков разказва своите истории сутрин - така през целия ден публиката може въодушевено да обсъжда приказките от Дубай и като един съвременен цар Шахриар да чака с нетърпение новата порция на следващия ден по същото време.

За да задържи интереса на своята аудитория, Божков използва различни похвати - документи, видео включвания от Дубай, дори комикси. В последната си публикация хазартният бос съвсем навлезе в стилистиката на персийската царица и възприе образа на един от познатите й персонажи - Али Баба. В Деня на детето той реши да разкаже "Една истинска приказки" за пораснали деца. Публиката обаче трябва да слуша внимателно, защото става въпрос за "държава, управлявана от 240 разбойници", в която няма нито добри герои, нито щастлив финал.

Снимка: Facebook/Васил Божков

Днес бизнесменът от Дубай разкри, че е плащал 20% такса на "управляващата шайка", за да получи данъчно облекчение за бизнеса си. Историята започва през 2014 г., когато Георги Кадиев, тогава депутат от БСП, предлага лотариите да се обложат с 15% данък върху оборота. След това Божков се среща с Бойко Борисов, който му обещава да "оправи нещата" с "вратичка в закона" срещу 20% от печалбата на лотарията му. Именно тази "вратичка" хлопна в началото на годината с последните промени в Закона за хазарта, след което Божков се оказа с 18 обвинения.

Васил Божков обаче не разкри на публиката нищо ново - и за най-малките е ясно, че няма как да ползваш политически чадър и преференциални условия за "Пещерата със съкровищата", ако не даваш процент от печалбата. Участниците в историята също бяха ясни и разкритията не предизвикаха изненади и сътресения...От тук насетне, ако иска да задържи публиката си, бизнесменът от Дубай трябва да заложи на по-интересни истории, с нови и по-цветисти детайли...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама