Пуснаха трейлър на сериала „Отравянията в Солсбъри”

16:27, 01 юни 20 / Любопитно 25 1420 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Излезе официалният трейлър на сериала „Отравянията в Солсбъри”, изграден върху сюжета за покушението срещу агента Сергей Скрипал с отровата „Новичок”.

Създателите определят филма като „история за реакцията на обикновените хора на кризата пред прага на домовете им” и подчертават, че е основан на действителни събития.

Режисьор на филма „Отравянията в Солсбъри” (The Salisbury Poisonings) е Саул Диб. Ролята на Сергей Скрипал се изпълнява от Уейн Суон, а тази на дъщеря му Юлия – от Джил Уинтерниц. Първата серия ще бъде излъчена на 14 юни.

На 4 март 2018 г. в Солсбъри бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени. Според следствието, те са били отровени с нервно-паралитичното вещество „Новичок”, с което е била третирана бравата на входната врата. След продължително лечение двамата пострадали напуснаха болницата, а тяхното местоположение се пази в тайна.

Случаят предизвика голям международен скандал. Лондон и Вашингтон заявиха, че Русия е замесена в отравянето на Скрипал. През август 2018 г. САЩ въведоха серия от санкции.

Москва категорично отрича всякакво участие в събитията в Солсбъри, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че липсват доказателства за участиет на Москва в това покушение, съобщи БГНЕС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама