Прогноза: Борисов се измъква от ситуацията с Божков с предсрочни избори

16:02, 03 юни 20 / Политика 25 2642 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Политическият анализатор и бивш зам.-председател на ДПС Осман Октай коментира пред БНР компроматите на Васил Божков срещу управляващите. Той дълги години е сочен за дясната ръка на Ахмед Доган. „За първи път сме свидетели на сблъсък в кухнята на т.нар. криминален преход. За първи път започват да излизат автентични "кирливи ризи" за тези взаимоотношения, за които се говореше в цялото общество, но нямаше свидетелски доказателства как се извършват тези корупционни мероприятия“, заяви Октай.

Снимка: БГНЕС

По думите му Васил Божков не е случаен човек и е "много голяма лъжица за ситуацията". Той е обслужван от целия политико-олигархичен и административен елит през годините: Затова в момента много хора мълчат и избягват сблъсъка между Божков и кликата около Борисов".

Неслучайно атаката е насочена срещу най-слабото звено около Бойко Борисов, което е финансовият министър Владислав Горанов. Той е портфейлът на Борисов“, коментира Осман Октай и допълни, че Божков вече е успял да разклати властта.

Акцент на деня: 1001 приказки от Дубай

Октай смята, че държавата не е тръгнала срещу бизнесмена, защото е "стъпил накриво", а защото бизнесът му се е разраснал и носи милиарди приходи, затова „други акули искат да го лапнат“.

Осман Октай прогнозира, че следващата стъпка на Васил Божков ще бъдат конкретни данни- звукозаписи или видеокадри. „За да се измъкне от тази ситуация, Борисов ще тръгне на предсрочни избори, за да спасява каквото може“, категоричен беше анализаторът.

Цветомир Найденов: Едно от банковите тегления на Божков съвпада с местния вот

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама