Наложено е административно наказание на лице създало незаконно сметище

18:30, 29 апр 20 25 767 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

На 29.04.2020г. около 17.00ч., в района на Гробищния парк  са изхвърляни над 30 чувала строителни отпадъци. След подаден сигнал от директора на ОП“Обреди“ е извършена проверка от отдел „Инспекторат“ при Община Силистра.

Установен  е извършителят,  лицето Ц.З.Г.   от гр. Силистра. Съставен му е предупредителен протокол,  определен е  срок за премахване на  отпадъците и  депонирането им по определения ред за изхвърляне на строителни отпадъци. Наложена е глоба по административен ред.

Община Силистра ще продължи  строго да съблюдава  да не се образуват нерегламентирани сметища и ще санкционира нарушителите. Сигнали на граждани  се подават в отдел „Инспекторат“ във връзка със спазването на Наредбата за условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови и строителни отпадъци, включително биоотпадъци, опасни битови отпадъци, масово разпространени отпадъци, и поддържане и опазване на чистотата на територията на Община Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама