Слагат два нови светофара на бул. „България“

11:56, 04 юни 20 / София 25 2381 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул. "България" при пътя за кв. “Бояна“ и разклона за кв. “Драгалевци“. 

"Предвидени са два нови светофара, за да е безопасно предвижването на пешеходците. Там, където е възможно - ще има и двупосочна велоалея по 1,5 м.", заяви градоначалникът.  Нова велоалея ще има и по бул. "Пушкин".

Столичният кмет посочи, че са използвали намаления трафик по време на пандемията за активна работа по ремонта на ключовия столичен булевард. Дейностите трябва да приключат в средата на следващата седмица, ако времето го позволява.

"За мен е много важно качеството, защото това е едно от най-натоварените трасета", подчерта Фандъкова.

"Ще има неудобства за движението, но се надявам, че всички шофьори ще са съгласни да изтърпим малко неудобства. Най-късно до 10 септември трябва да приключат дейностите по булеварда. Ако останат незавършени дейности работата по тях ще продължи през 2021 г., защото по време на учебната година не може да си позволим да затваряме бул. "България", каза Фандъкова.

"Ремонтни дейности в момента се извършват по бул. "Ал. Йорданов". Планираме дейности по продължението на "Искърско шосе", за да бъде той изцяло ремонтиран. В момента тече препроектиране. Ще се работи по бул. "Монтевидео" - става дума за последния участък около новата метростанция. Дейностите там ще стартират около 20 юни", обясни зам.-кметът по обществено строителство Цветан Божинов, цитиран от 24 часа.

На въпрос как ще коментира поскъпването на цената на парното, която се обсъжда от КЕВР, Фандъкова заяви: "Задачата на "Топлофикация - София" е да върне всичко на софиянци, което е надвзето, след като правителството успя да договори по-ниски цени на газа. Какво прави независимият орган КЕВР - не мога да коментирам. Ще изчакаме решението на регулатора".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама