Меган Маркъл: Животът на чернокожите е от значение

14:59, 04 юни 20 / Свят 25 1920 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Херцогинята на Съсекс Меган изрази позицията си относно събитията в САЩ след смъртта на чернокожия Джордж Флойд, станал жертва на полицейско насилие, наричайки ги "опустошителни". Съпругата на принц Хари сподели и съжалението си, че децата трябва да живеят в свят, в който расизмът все още съществува, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

"Знам, че знаете, че животът на чернокожите е от значение", казва Меган във видео, записано за учениците, дипломирали се от гимназията й в Лос Анджелис. Смъртта на Джордж Флойд отприщи масови протести в САЩ срещу полицейската бруталност срещу чернокожите.

Бивши президенти на САЩ осъдиха расизма и неравенството

"През последните две седмици планирах да ви кажа няколко думи по случай  дипломирането. Това, на което сме свидетели от миналата седмица в нашата страна, в нашия щат, в родния ни Лос Анджелис, е съкрушително", споделя още Меган Маркъл, чиято майка е афроамериканка, а баща й е бял.

"Първото нещо, което искам да ви кажа, е че съжалявам, ужасно съжалявам, че трябва да растете в свят, в който подобни неща все още се случват", допълва съпругата на принц Хари в обръщението си към момичетата от гимназията "Имакюлът Харт" ("Неопетнено сърце").

Херцогинята, която е бивша американска актриса, допълва, че желанието й е било да каже "правилното нещо".

"Единственото погрешно нещо, което може да каже човек, е да замълчи. Защото животът на Джордж Флойд е от значение, животът на Бриона Тейлър е от значение, животът на Филандо Кастил е от значение, животът на Тамир Райс е от значение. От значение е животът на толкова много други хора, чиито имена знаем, както и на тези, чиито имена не знаем", заявява Меган Маркъл.

Британското кралско семейство по традиция не взима отношение по политически въпроси. Меган и Хари обаче в края на март преустановиха задълженията си като негови висши членове и понастоящем живеят в Лос Анджелис със сина си Арчи, припомня агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама