Цветомир Найденов с въпроси към Кадиев за монопола в хазарта

15:11, 04 юни 20 25 1847 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова
Бившият съдружник на Васил Божков пита защо не са поискани със задна дата неплатените от обвиняемия бизнесмен данъци

Бившият съдружник на обвиняемия бизнесмен Васил Божков - Цветомир Найденов, зададе публично въпроси на Георги Кадиев за монопола в хазарта. В профила си във Facebook Найденов написа:

"1. Не се ли усетихте, че като вдигате таксата/данъка за наземния хазарт на 15 на сто от оборота, Вие монополизирате по естествен начин вече създадения силов монопол на обвиняемия Васил Божков? Случайно ли стана или има нещо друго? Такава висока такса няма никъде по света и така му създадохте благоприятни условия да си остане сам. Случайно?

2. Бяхте зам. финансов министър и поне аз не си спомням да сте правили опити да ограничите влиянието на Васил Божков върху Държавната комисия по хазарта. Поне не и публично. Той и по ваше време си правеше същото, че даже имаше и по-нагли прояви в тази комисия. Защо?

3. Защо оставихте Васил Божков да не плаща данъци една година с пропуск в Закона за хазарта: за Национална Лотария и Лотария България. И защо, като се оправи този пропуск, не му се потърсиха данъците със задна дата и лихви? Практика от много европейски държави към хазартни оператори, работили без данък на тяхна територия”.

В интервю за NOVA в сряда Найденов заяви, че внасяйки предложението за увеличение на таксата за хазарта от 12 на 15%, Кадиев е „изписал веждите”, вместо да „извади очите" на Божков. Според Найденов така бил монополизиран бизнеса на укриващия се в Дубай бизнесмен.

Кадиев: Ако картинките на Божков са верни, той се е "отчел" на властта със 130 млн. лева

Найденов бе категоричен, че „технологията на измамата”, която е извършил Божков, е много проста. „Този член в закона не се чете от много хора. Освен това, Комисията по хазарта е самостоятелен орган. Стига само да имаш добри контакти с двама-трима членове и председател, можеш да си правиш, каквото и Васил Божков правеше. Технологията на измамата за тези 700 млн. лв. е съвсем друга. Няма политик, нито финансов министър, който да толерира подобно нещо. Ако той имаше план да прикрие следите си, той бе много ясен”, заяви Найденов в ефира на „Здравей, България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама