Мая Манолова: Васил Божков не ме е финансирал

08:07, 05 юни 20 / Политика 25 1799 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Не, бизнесменът Божков не ме е финансирал, и за тази лъжа аз давам беквокалът на Борисов (Валери Симеонов) на съд, категорична бе в Сутрешния блок на БНТ Мая Манолова, която е лидер на Гражданската платформа Изправи се БГ.

Думите й идват дни, след като отново пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че обвиняемият бизнесмен е финансирал кампанията на Манолова при кметските избори в София през 2019 година , както и протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

"А защо ли би ме финансирал, той е получавал пълно обслужване от властта, пишат му закони и му ги внасят в парламента. Той си има персонален финансов министър", настоя Манолова и обяви, че е подготвила цели три жалби срещу твърденията и ще ги внесе в съда.
Тя настоя управляващите да направят анкетна парламентарна комисия, "за да си проверят лобистките закони, да се върнат във времето назад, за да се установи всеки финансов министър какво е правил".

"Настоящият финансов министър се е срещал постоянно с него (Васил Божков) - срещали са се в кабинета на този министър. И защо с този въпрос никой не се занимава?", попита тя и пресметна, че тези им отношения са стрували на данъкоплатците 700 млн. лева.

"Липсата на тези 700 млн. е призната, гражданите имат право да знаят. Предупреждавам, че те сега ако не го направят, ще има пълна ревизия след изборите, защото с Борисов ще се срещнем там", отсече бившият омбудсман.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама