Борисов ще прави „проветряване“ на ГЕРБ за изборите догодина

14:56, 07 юни 20 / Политика 25 2996 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че на предстоящите догодина парламентарни избори партията ще е с обновена листа. Това се случи по време на среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика и журналисти, съобщи БНР.

Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети", коментира Борисов.

Използва ли Божков Севда, за да предизвика властта

Последиците от коронавируса най отчетливо се виждат по данните на летище София“, каза още министър-председателят. През април тази година спрямо април миналата, пътниците преминали през летището, са намалели с 94%. Борисов прогнозира, че бързо възстановяване на германската икономика ще е от полза и за българската.


Снимка: БГНЕС

По време на дискусията финансовият министър Владислав Горанов коментира, че част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката. „Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29 или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически“, посочи той.

Министър Горанов отправи критики към висшето образозование у нас. „Затова нашите деца ходят да учат в чужбина, не защото на родителите им е много хубаво да дават по десетки хиляди паунда или евро и да се разделят с децата си. Просто излизаш осакатен, с четири години загубени“, каза финансовият министър.

Горанов защити единна ставка на ДДС. „В момента, в който се руинира с такива стъпки косвеното облагане, ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи. Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки. Отиваш в разхода „ама някой бил беден“. Субсидирай му училището, субсидирай му висшето образование, субсидирай му каквото трябва да се субсидира“, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама