Зрителите избраха осемте претенденти за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева

11:12, 08 юни 20 / Любопитно 25 2360 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Осем изключителни вокални таланти бяха избрани за финалисти от зрителите на „Гласът на България“ по време на уникален концерт на живо в неделя вечер. Кристина Дончева и Керана от отбора на Камелия, Георги Шопов и Пламен Бонев от отбора на Иван Лечев, Елена Сиракова и Илин Папазян от отбора на Михаела Филева, както и Йоана Сашова и Александър Георгиев от отбора на Графа, спечелиха доверието на феновете и ще се борят за титлата „глас на България“ и наградата от 50 000 лв. на финала на шоуто на 14 юни, съобщиха от екипа на предаването.

На крачка от финала сцената напуснаха Христо Василев, Калина Велковска, Александър Славчев, Иван Лазаров и Свет Георгиев, които събраха най-нисък зрителски вот в отборите си. Макар че за първи път всички полуфиналисти пяха без публика, подкрепяни с живи видео връзки от своите близки и роднини, талантите направиха най-запомнящите се изпълнения на сцената на шоуто до момента и просълзиха менторите си. Камелия, Михаела Филева, Графа и Иван Лечев бяха единодушни, че това е най-силният полуфинален концерт в историята на „Гласът на България“.

Изолацията ви се е отразила добре. Загубили сте страховете си и това се вижда на сцената. Всеки от вас излезе без задръжки и изрази себе си“, коментира Графа. Той бе и късметлията, получил 4-ти допълнителен участник за отбора си, след като в началото на концерта стана ясно, че отпадналият Александър Георгиев се връща в шоуто, събрал най-много гласове в „Зрителката кражба“. 20- годишният футболен и вокален талант се пребори за втори път за подкрепата на феновете и продължава към финала в отбора на Графа.

Вътрешно в себе си усещах, че това ще се случи. Имаш невероятна харизма, която хората оцениха, защото ти си един диамант в българската музика. Това беше най-доброто ти изпълнение на тази сцена“, коментира развълнувано Влади Ампов след силното завръщане на Александър, който разчувства зрителите с личната си история и нежно изпълнение на парчето „I’m not the only one“. По време на извънредното положение роденият в Пловдив, но живеещ в Манчестър участник, остава в България, разделен с майка си, която се грижи за болни хора в старчески дом във Великобритания.

Полуфиналният концерт в неделя вечер беше открит ударно от беквокалистката Елена Сиракова, която изпя неочакван ремикс на хита на Beyonce „Crazy in love“ легнала на сцената. Усилията й във вокално и сценично отношение дадоха резултат и тя продължи с Михаела Филева към финала следващата неделя.

Освен съдбата на талантите в шоуто, зрителите ще решават и кой от полуфиналистите над 25-годишна възраст ще получи уникалния шанс да запише собствено парче с музика на световноизвестното продуцентско дуо „The Chainsmokers“. Кой ще е щастливецът, определен от феновете с гласуване на сайта на предаването и кой ще е следващият „Глас на България“? Гледайте големия финал на 14 юни, от 20.00 часа, по bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама