МОСВ започна масирани проверки в тецове и депа за отпадъци

12:35, 08 юни 20 / Политика 25 1606 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Министерството на околната среда започна масирани проверки в няколко тецове, циментови заводи и депа за отпадъци. Целта е да се провери дали в тях се горят боклуци.

Проверяващите са набелязали заводи за акумулатори, за които има информация, че съхраняват отпадъци внесени от чужбина с цел изгаряне.

Изгарянето на отпадъци вече задължително с оценка за въздействието върху околната среда

В сряда министър Димитров ще предложи у нас да бъде създадена специална дирекция, която да издава разрешителните, да следи вноса на отпадъците от чужбина и да контролира дейността на депата.

„Едната площадка няма ток и вода. Може ли такава да отговаря на изискванията за рециклиране? Според мен не може и тя ще трябва да бъде закрита. Правим проверки в страната на места, където се съхраняват боклуци от чужбина”, коментира министър Емил Димитров, цитиран от Нова телевизия.

Проверки се извършват в Пловдив, Плевен, Монтана и още места в страната.

„Имам клипове от сметища, които приличат на Великата китайска стена. Казал съм да не се издават нови нотификации на хора, които имат съвсем малки мощности за преработване и са се задръстили с материал за една година напред”, добави министър Димитров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама