Слави Трифонов и "Демократична България" искат оставката на Танева

15:25, 08 юни 20 / Политика 25 1802 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"И това доживяхме - министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определена програма, защото в противен случай Европейският съюз може да спре финансирането!", написа шоуменът Слави Трифонов в профила си във Facebook.

Поводът за този коментар стана запис на земеделския министър Десислава Танева от онлайн разговор със земеделски производители, в който тя казва: "Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране, бел. ред.) ще ни спрат".

Публикуваният запис с министър Танева е бил изваден от контекста на разговора

"Браво, бе! Май за пръв път имаме признание от такова високо ниво, нивото на министър, за нещо, което всички отдавна знаем - че от еврофондовете се краде, но “тре'а си трайкаме”.
Тази случка с министърката пак ми напомня за оная клета безработна циганка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и всеки ден в продължение на месеци теглеше по 400 лева от банкомата и си трайкаше. Та и нашата министърка като циганката - трайка си", пише в поста си Трифонов.

"Изказването на министър Десислава Танева отвсякъде си е за оставка. Ама отвсякъде. И това е най-малкото. Предложението да се прикрие престъпление е абсолютно несъвместимо със задачите, които трябва да изпълнява един най-обикновен държавен чиновник, па камо ли министър. Но такива стандарти в България не важат", допълва още водещият.

Оставката на земеделския министър поискаха и от "Демократична България".

"Корупционното “усвояване” на еврофондове се е превърнало в емблема на управлението на ГЕРБ. “Да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред.” е фраза, достойна за мото на управляващите. Думите на министъра на земеделието Десислава Танева, изказани в заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, изискват нищо по-малко от оставка. След тази откровена защита на измамите с европейски средства, тя не може да остане министър нито минута повече", се казва в позицията на партията.

 

Напишете коментар
Коментари: 6
1 Анонимен 21:31, 08 юни 20

Нито тя,нито правителството е достойно да управлява.Това е наглост,безпрецедентно поведение,което заслужава шут и моментална оставка!

2 Моряка 07:52, 09 юни 20

Ако Христофор Колумб е писал истинските ВЪЗЛИ
в корабния дневник, Кой щеше да открие новия
континет: Русия, Китай, Япония, Монголия...кой!!!??

3 Иво 11:53, 09 юни 20

Явно и Славчо е започнал да пее в хора на ДБ, много грешна стратегия от негова страна. И неговата партийка, както и "Демократична България" още дълго време ще си останат извън парламента, заради ей такива прибързани изказвания.

4 Мишо 15:19, 09 юни 20

Те изказванията на ДБ са винаги прибързани, по всяка тема и неаргументирани. Друго не сме очаквали и няма да очакваме от тях.

5 Маврудиева 21:32, 28 юни 20

Интересното е, че нито Слави нито от Демократична България разполагат с пълния запис. Как така решават да искат оставка без да са наясно с всички факти. Ако имаха поне грам достойнство като политици, щяха първо да проучат въпроса, а не да се нахвърлят като чакали и да се опитват на гърба на Танева да си лъскат имиджа.

6 Анонимен 09:35, 04 юли 20

Интересното е, че нито Слави нито от Демократична България разполагат с пълния запис. Как така решават да искат оставка без да са наясно с всички факти. Ако имаха поне грам достойнство като политици, щяха първо да проучат въпроса, а не да се нахвърлят като чакали и да се опитват на гърба на Танева да си лъскат имиджа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама