Живко Стоименов с първа битка след пандемията през юли в Сърбия

09:33, 09 юни 20 / Спорт 25 1797 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бойният атлет Живко Стоименов ще направи първата битка за България в бойните спортове след голямата пауза от събития, наложена в световен мащаб заради пандемията от коронавирус.

Живко ще участва в ММА състезанието на една от най-големите сръбски организации Megdan Fighting Championship, което ще се проведе през юли в Сърбия, като все още не е обявена локацията и точната дата.

Негов противник ще бъде състезателят от Черна Гора Милош Яничич. Младият боец е със статистика 11-3 и бе в серия от 10 поредни победи, преди последния си двубой в KSW, където загуби със съдийско решение, съобщиха от mma.bg

Живко не спира да се готви и по време на карантината и в момента е в страхотна форма, готов за битка.Подготвях се през цялото време, наблягайки повече на страйкинг и на бокс, както и кондиционни тренировки. Започнах да работя много с Атанас Суванджиев, който е много добър треньор по бокс. Също така тренирах по време на карантината и с Георги Валентинов, с който си партнираме доста добре“, разказа той.

"На сериозните момчета, които сме отдадени не ни се отрази зле тъй като намирахме всякакви начини за тренировки и в същото време спазвахме мерките", коментира Живко. 

Един от браншовете, на които световната карантина се отрази най-осезаемо бяха спортните събития. В цял свят те бяха спрени, което беше голям удар както за организаторите, така и за атлетите. "Много събития бяха отменени, бойците не играят нямат мачове следователо не получават и хонорари - същото нещо е и в работата и всяка една сфера фирмата затваря служителите се отпускат и няма работа. Но вече нещата лека полека се връщат към нормален начин на живот и се надявам всичко да се оправи", каза още боецът. 

Живко, който е със статистика 12-4 и е в серия от 2 поредни победи, сподели че още не е ясно дали на събитието ще се допуска публика или битките ще проведат на затворени врати.

Очаквайте скоро повече информация на MMA.BG, както и датата на битката, когато тя бъде известна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама