Мария Степанчева: Десислава Танева направи земеделското министерство по-работещо

10:56, 09 юни 20 / Политика 25 4815 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Вчера в медиите излезе запис от Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство. В него министърът на земеделието Десислава Танева казва: „Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране, бел. ред.) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме. Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ". Казаното е в отговор на председателя на асоциация „Български пипер“ Георги Василев, който иска официално обяснение от ведомството защо членове на сдружението са получили повече пари, отколкото са очаквали по схемата за обвързана подкрепа.

Думите на Танева обаче предизвикаха остри реакции и призиви за оставка. На брифинг министърът се защити, че публикуваният запис е изваден от контекста на разговора. Тя беше категорична, че няма мандат с по- завишен контрол в земеделския сектор.

Коментар по темата потърсихме от Мария Степанчева, член на Областния консултативен съвет по животновъдство в Стара Загора. Тя описа председателя на асоциацията „Български пипер“ като конфликтна личност и допълни: „Не е предложил нищо разумно, конструктивно и работещо. Непрекъснато вижда в човека потенциален измамник. Може би съди по себе си“. Според Степанчева Василев трябва публично да се извини на земеделския министър.

Откакто Десислава Танева застана начело на Министерството на земеделието нещата се промениха коренно. Министерството стана много по-работещо. Много от направленията не получаваха никакви субсидии“, подчерта Мария Степанчева и изтъкна, че благодарение на Танева в следващия програмен период финансиране ще има за розите, пчелите, зеленчуците, оранжерийното зеленчукопроизводство и българския пипер.

Снимка: БГНЕС

Този екип в Министерството на земеделието направи чудеса и има авторитет пред ЕК“, заяви Степанчева и допълни, че земеделският бранш трябва да каже голямо благодаря на екипа за денонощния труд.

Днес Десислава Танева има рожден ден. Мария Степанчева й пожела: „Нека все така достойно, безкомпромисно и компетентно да работи и да изведе министерството на такива позиции на каквито трябва да бъде. Да допринася все повече и повече за благоденствието на българския народ“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама