Иззеха огромно количество фалшиви монети, боеприпаси и оръжия след спецакция в Русенско

13:08, 09 юни 20 25 2309 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Специализираната полицейска операция е проведена в края на миналата седмица от служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и от Специализираното тактическо звено, съвместно с техни колеги от ТСБОП-Русе, Разград, съобщиха от полицията.

Действията под надзора на русенската окръжна прокуратура са реализирани на територията на село Червен,където са извършени поредица от полицейски и процесуално-следствени действия.
 
В хода им, на адрес на 30-годишен мъж в селото, са открити общо 957 готови неистински монети с номинал от 1 лев, 2 евро и 5 швейцарски франка, както и 16 заготовки за изливане на монети. При предприетите допълнителни огледи на същия адрес и на още един в село Червен, са намерени и иззети голямо количество боеприпаси, както и огнестрелни оръжия.
 

Снимка: МВР
 
30-годишният мъж е задържан от служителите на МВР, привлечен е в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление му е наложена мярка за задържане срок до 72 часа.

Снимка: МВР

Под ръководството и надзора на прокуратурата работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава, както и издирването на други съпричастни към извършените престъпления.

Снимка: МВР

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама