Акцент на деня: Божков за обща партийна употреба

17:30, 09 юни 20 25 3608 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Ден след като хазартният бос Васил Божков обяви, че има намерение да създава политически проект, името му прозвуча в партийните централи. Във всяка според чергата.

От БСП за кой ли път поискаха оставката на правителството. Този път сменят начина- стартират подписка във всеки град. „Искаме народен вот на недоверие“, подчерта лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Според нея инициативата не трябвало да се възприема като „партийна задача“. Още от сега е ясно, че това ще бъде водещата тема на предстоящия в събота Пленум на левицата.

Пак анкетни комисии. От БСП искат за това да се говори и в парламента, като се създаде временна комисия за проверка на изнесените факти от Васил Божков. И да се извикат на изслушване всички замесени - от премиер, през чиновници до пиари. Социалистите настояват и анкетна комисия заради изказването на земеделския министър Десислава Танева.

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ бяха категорични, че БСП целят да превърнат престъпните намерения на Васил Божков в политически. „ГЕРБ е на страната на държавата в тази ситуация. БСП избра да бъде на страната на Божков, за нас този избор никога не е стоял и продължава да не стои“, заяви депутатът Тома Биков и допълни: „През годините БСП е ставала съучастник на действията на организирани престъпни групи като Бобокови, Баневи, Арабаджиеви".

По думите на Биков в желанието си да спечели лидерското място в БСП Нинова въвлича партията в сложна ситуация, от която ще се плати политическа цена. „Гражданите виждат и разбират кой действително се противопоставя на нерегламентирани отношения между сенчести и полукриминални бизнеси и политически дейци“, коментира депутатът.

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ изтъкнаха, че ще подкрепят анектна комисия, но за кредитните милионери на Прехода. „Нека БСП да каже защо например през 2008 и 2013 година са били опрощавани огромни загуби на групата „Лукойл“, което е довело до неплащане на данъци за периоди от 5 години напред“, призова Красимир Ципов. Колегата му Маноил Манев пък разкри за среща между Валентин Златев, Корнелия Нинова и Васил Божков. „Важно е да се разбере какво са си говорили на нея“, бяха категорични от ГЕРБ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама