Властите във Вашингтон гласуваха реформи в полицията

07:14, 10 юни 20 / Свят 25 1599 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Приетите промени ще бъдат валидни 90 дни, а за последващо удължаване ще се изисква второ гласуване, предава БГНЕС.

Общинският съвет на Вашингтон единодушно одобри реформи в полицията, за които настояват протестиращите след убийството на Джордж Флойд в Минеаполис.

Обмислят преструктуриране на полицията в Минеаполис

Новите промени включват, наред с другото, забрана на полицаите използването на задушващи хватки по време на задържането, както и използването на гумени куршуми и химически дразнители при разпръскване на демонстранти.

Промените задължават градските власти да публикуват имената на полицейски служители, извършили дисциплинарни нарушения, както и видеоклипове от камерите, поставени на униформите им в рамките на 72 часа. Законопроектът предлага да се изключи намесата на полицейския профсъюз при разглеждане на дисциплинарни дела и да се направят промени в работата на мониторинговите групи, които наблюдават незаконните действия на служителите на реда. В допълнение, новите разпоредби предполагат възстановяване на правото на глас за някои затворници в затвора във Вашингтон.

Въпреки приемането на тези промени, законодателите признават, че реформата не са взели предвид някои от исканията на демонстрантите. В същото време общинският съвет допуска възможността за пренасочване на част от средствата, които са от столичния бюджет за финансиране на нуждите на полицията, към публични програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама