Колко струва "поддръжката" на Манолова?

12:00, 10 юни 20 25 4147 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

"- Мая Манолова идва за подръжка. Отказал съм и.

- Blagodaria".

С тази чат комуникация бизнесменът в изгнание Васил Божков разкри, че е отказал да подкрепи Мая Манолова в кметската надпревара за София. Съобщенията са разменени на 10 септември 2019 г. - само седмица, след като Манолова обяви, че се оттегля от поста на омбудсман, за да се включи в битката за столицата. По думите на Божков другият участник в кореспонденцията е премиерът Бойко Борисов, а абонатът в телефона на бизнесмена е записан с лаконичното име "B B" (Б Б на латиница).

Разкритите от Божков съобщения показват, че месец по-рано двамата водят разговор за двама футболисти от школата на "Левски", които през август 2019 г. бяха преотстъпени на "Витоша" Бистрица - отбора, за чиито ветерани играе Борисов.

Снимка: Facebook

Премиерът оспори автентичността оповестените от Божков съобщения и в началото на днешното заседание на кабинета заяви, че от 10 години ползва един и същ телефон, на който дори няма кирилица.

"Телефонът ми няма кирилица, ако някой каже, че е получавал SMS от мен, няма как да се случи от моето апаратче. Друго нямам и с друго не мога да работя, даже седи при охраната", заяви Борисов.

Снимка: БГНЕС

Въпросът за финансовата подкрепа на кампанията на Мая Манолова на местните избори беше повдигната още преди няколко дни. Тогава лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че бившият омбудсман е получил финансиране от хазартния бос.

"Публично известно е, че кампанията на Мая Манолова беше финансирана от Божков", обяви той пред журналисти. Така Симеонов се опита да отклони и опровергае твърденията на бизнесмена, че е плащал 20% от приходите си от лотария на държавата под формата на "такса спокойствие".

Самата Манолова обяви, че ще съди Симеонов заради лъжливите му твърдения. "А защо ли би ме финансирал? Той е получавал пълно обслужване от властта. Пълно обслужване от Борисов. Депутатите на Борисов му пишат закони и му ги внасят в парламента. Той си има персонален финансов министър, който му осигурява пълен съпорт в Комисията по хазарта. При цялото това обслужване и при положение, че обслужващата го партия си има кандидат - Йорданка Фандъкова, той да финансира мен", коментира тогава тя.

Доскорошният съдружник и настоящ враг на Божков - Цветомир Найденов, реагира на последната му публикация с думите асиле, какво точно не изпълни Мая Манолова, че я хвърли на кучетата и нея?" и допълни, че не е много сигурно, че бизнесменът наистина е отказал на Манолова, а не е излъгал Борисов.

Истина ли са твърденията на Божков за кампанията на Манолова? Ако първата част от комуникацията (тази с футболистите) се потвърждава от последвалите събития, защо останалата част от кореспонденцията да е лъжа? Въпросът е защо Божков е отказал поддръжка на бившия омбудсман? Какво получава или очаква в замяна от Борисов? С две думи колко струва "поддръжката" или в случая "неподдръжката" на Манолова? Защото да си го кажем направо с това си решение хазартният бос може би е спасил ГЕРБ на местните избори - трудно да обявиш победа, ако изгубиш столицата...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама