Ла Лига се завръща в ефира на MAX Sport с андалуското дерби Севиля – Бетис

12:12, 10 юни 20 / Спорт 25 2154 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Испанското футболно първенство се завръща в ефира на MAX Sport този четвъртък с горещото андалуско дерби между Севиля и Бетис. Двубоят, с който ще се рестартира кампанията, е с начален час 23:00 ч. и ще се предава пряко по MAX Sport 4, съобщиха от А1.

За да наваксат изоставането и да приключат сезона в предвидените 38 кръга, от испанската футболна федерация са сгъстили графика на отборите. Това предвижда мачове всеки ден до 18 юни включително, а след това пълни кръгове с по 10 двубоя на всеки три дни.


Снимка: А1

Основните фаворити за титлата – Барселона и Реал Мадрид, ще играят първите си двубои след рестарта на Ла Лига през уикенда. В събота от 23:00 часа каталунците ще летят до Балеарските острови, за да се изправят срещу Майорка, докато Реал Мадрид посреща Ейбар в неделя от 20:30 часа. От Кралския клуб вече обявиха, че тимът няма да играе на „Сантяго Бернабеу“ до края на сезона заради реконструкцията на стадиона и ще посреща своите гости на игрището на базата в Чамартин.

В неделя, но от 15:00 часа, е и другото голямо дерби на кръга между Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид. Двубоите от Ла Лига ще се излъчват пряко по MAX Sport 4.

От испанската футболна федерация вече разкриха и плановете си за това как ще създадат по- реалистична атмосфера от стадионите, въпреки празните трибуни. Телевизионните зрители ще получават картина и звук с добавена реалност и виртуална фенска атмосфера. Една от централно разположените камери на стадиона „ще поставя“ виртуално домакински привърженици по трибуните. Друга нестандартна идея е, вместо тишината от секторите и подвикванията на футболисти и треньори, звукът на телевизионното предаване да бъде обогатен с виртуалните песни и скандирания на феновете, които са записани специално за компютърната игра FIFA 20.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама