А1 разшири покритието на оптичната си мрежа - Xplore TV в още осем населени места

12:51, 10 юни 20 25 1427 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

А1 продължава да разширява покритието с оптична мрежа в страната. Тя вече е на разположение и на жителите на Перник, Враца, Харманли, Севлиево, Раднево, Банкя, Сенник и Градница. Така компанията увеличава възможностите на близо 20 000 домакинства от осемте населени места да използват пълния набор от иновативни фиксирани услуги на телекома. С това разширяване покритието на А1 обхваща вече близо 1 милион и 590 хиляди домакинства в над 200 населени места в България, съобщиха от компанията.

Оптичният интернет от А1 позволява скорости за Download до 1000 Mbps (1Gbps) и за Upload до 600 Mbps, като при клиента се инсталира безплатно устройство за Wi-Fi връзка без прекъсване.

Заедно с оптичния интернет в новите населени места А1 предоставя иновативната интерактивна телевизия A1 Xplore TV, която се доставя по революционна за пазара в България технология и предоставя специално изживяване. Абонатите могат да се радват на телевизионно съдържание в 4К Ultra HD резолюция, а в зависимост от своя план, те могат да получат достъп до над 230 канала, над 60 от които в HD качество.


Снимка: А1

Специално за потребителите на A1 Xplore TV е създадена и А1 Видеотека, която включва хитови кинозаглавия от водещи студиа и продуценти. Така в удобството на домашната атмосфера потребителите имат възможност да гледат най-новите филми малко след като те вече не се прожектират в киносалоните. Каталогът с филми от най-големите холивудски студиа се обновява непрекъснато и вече включва над 15 хиляди заглавия на игрални филми и сериали. С ТВ платформата А1 дава възможност на още повече клиенти да се възползват от най-харесваните интерактивни функции като спиране на пауза, връщане и гледане на минали предавания до 7 дни назад.

С удобното и интуитивно ТВ меню търсенето на предпочитано предаване, любим филм или актьор става бързо и лесно. Друго ключово предимство е, че A1 Xplore TV предлага персонализирани препоръки според предпочитанията на зрителя. Така с течение на времето платформата извежда на преден план съдържание, съобразено с вкусовете на абонатите и улеснява техния избор.

Новото портфолио за телевизия и фиксиран интернет, което А1 стартира на 1 юни тази година, предоставя множество иновации и подобрения и максимална гъвкавост на потребителите. Клиентите могат да активират ТВ или интернет услуга на втори адрес, без да се налага обвързване със срочен абонамент. Друго от предимствата е, че абонатите имат възможност да комбинират параметрите на услугите спрямо своите нужди и предпочитания, вместо да избират от предварително дефинирани комбинации от услуги за телевизия и интернет. Всеки клиент на новите пакети след 1 юни получава и допълнителна отстъпка от 1 лев на месец за всяка услуга, платена през мобилното приложение Моят А1 или едноименната секция на A1.bg.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама