Лилана остава ареста, повдигнаха обвинение и на дуетната й половинка Ася Йочева

17:55, 11 юни 20 25 3532 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Лиляна Деянова, по-известна със сценичния си псевдоним ЛиЛана, остава в ареста, реши спецсъдът.

По-рано прокуратурата повдигна ново обвинение на ЛиЛана за подаване на декларации по европроекти с неверни данни. Към него е привлечена и Ася Йочева - представител на фирма "Телерайз" и дългогодишна приятелка на бившата певица. Това стана ясно по време на съдебното заседание днес, съобщо Канал 3.

Така обвиненията на ЛиЛана стават общо 3 - останалите са за участие в организирана престъпна група за източване на евросредства и заплаха спрямо държавни служители.

Това може би е вид репресия“ – така бившата певица и настоящ софтуерен предприемач Лиляна Деянова определи обвиненията си за злоупотреби с еврофондове преди да започне гледането на мярката ѝ за неотклонение. Пред журналисти в спецсъда тя посочи, че акцията, довела до задържането на нея, на бизнес партньора ѝ Мартин Димитров и на брат ѝ Александър Деянов, облагодетелства конкурентния доставчик на електронни винетки „Интелигентни пътни системи“, съобщи bTV.

На 28 април – 3 дни, след като бяхме задържани, трябваше да пуснем електронни винетки, направихме ги предплатени, имахме сключен договор с най-големия мобилен оператор – „Виваком“, и с няколко бензиностанции. Единственият, който има интерес да не стартираме електронните винетки, е тази фирма“, обясни Деянова.

ЛиЛана: Аз и съдружникът ми сме асфалтирали повече улици от Бойко Борисов

По думите ѝ след решението на пътната агенция да не даде на фирмата ѝ достъп до своята система, Лилана и колегите ѝ се отказали от 7-те процента комисионна от АПИ и потърсили пунктове за технически прегледи, сервизи и др. обекти с цел да се обединят в една мрежа. Така, според нея, в крайна сметка винетката излизала 3 лв. повече, но срещу „15-20 лв. бонуси“ под формата на отстъпки за всеки клиент.

Няколко дни преди да влезем в ареста няколко бензиностанции се отказаха да работят с нас, като ни казаха, че са получили писмо от „Интелигентни трафик системи“ да не работят с нас, тъй като нашата система не била достатъчно добра и ние сме нямали право да работим. Мислехме да сезираме КЗК“, посочи Деянова. В отговор на въпрос тя уточни за кои вериги става дума – „Шел“ и „Лукойл“.


Снимка: БГНЕС

Явно ние сме най-големите престъпници в тази държава – младите хора, които са наградени с една от най-големите награди в областта на ИТ бизнеса“, коментира Лилана. За пореден път тя беше питана за отношенията си с Васил Божков. „Не мога да кажа дали заради него съм тук, но (…) е позорно, ако е така“, отговори тя.

Спецсъдът я пусна под домашен арест на 4 юни, като днес на втора инстанция ще стане окончателно ясно дали няма да бъде под стража.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама