Жената на Тити Папазов го питала защо не се е включил в нещо печелившо

09:32, 11 юни 20 / Спорт 25 2717 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Баскетболният треньор Константин Папазов ще притежава 35% от акциите на "Левски". Те ще му са предоставени лично от новия мажоритатен собственик Наско Сираков, който ще разполага с останалите 51%.

Тити Папазов разкри, че самият Сираков е пожелал да му предостави ценните книжа, като двамата са работили заедно още от първия ден. Баскетболният специалист е готов веднага да се раздели с управляваните от него акции при появата на стабилен бизнесмен с идеи и амбиции за развитието на клуба, съобщи bTV.

"Снощи жена ми ме попита: "Не можа ли да се включиш в нещо печелившо", сподели Папазов, като уточни: "Тези 35% са 8 милиона и 400 хиляди лева от дълга от "Левски". 24 милиона лева е доста сериозна сума, но доста от тях вече са предоговорени. В тях влизат и 3-те милиона, които Спас Русев обеща лично да внесе". "За момент не се притеснявам, не гледам толкова стряскащо на тази цифра. Големите клубове като "Барселона" и "Реал", които са огромни марки, са имали години големи задължения", каза още Папазов.

Сираков дава на Тити Папазов 35% от „Левски“

"Авторитетът на Наско Сираков при преговорите играе важна роля, както и моето нахалство", посочи той.

В началото на месец май Константин Папазов пожела акциите на "Левски", като дори разкри, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков е обещал да му ги джироса. Вместо при него обаче, мажоритарният пакет в размер на 86,6% бе джиросан на премиера Бойко Борисов. Така започна нова сага с приемане и препредаване на акции, а след анкета в социалните мрежи Божков реши да даде собствеността на Сираков.

"Имах договорка с Божков. Но няма по-подходящ за тази работа от Наско Сираков. Ние сме заедно от ден първи. Той сам ми предложи акциите. Ако аз ги бях получил, Наско със сигурност щеше да бъде експертната фигура, която да управлява отбора. След грозния епизод (б. ред. - с джиросването на премиера Борисов) Наско се мобилизира и взе това стратегично решение да изяви желание за акциите", обясни треньорът "Левски Лукойл".

Един от бившите собственици на Левски Тодор Батков, който управлява "синия" клуб 14 години, коментира пред Нова телевизия, че Наско Сираков и Тити Папазов са точните хора за Левски.

"Това е едно от най-добрите решения, особено в комбинацията Наско - Тити, с Наско съм работил от 98-02, 04-08, както и през 2013, той е един от най-добрите спортни директори в България. Добрата новина е, че въпросът с акциите се реши. Второ - приветствам идеята на Сираков да обяви финансовото състояние на Левски, което е доста тежко", коментира Батков.

"С това управление "Левски" има пълното основание да чука на всяка врата, да набере спонсори и рекламодатели, марката "Левски" е една от най-котиращите се като рекламен носител, "Левски" има най-много привърженици", посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама