Осезаем ръст на обявите за работа през май

12:15, 11 юни 20 25 1722 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

С постепенното възстановяване на икономиката след карантината се наблюдава значителен ръст в броя на публикуваните обяви за работа, предава Technews.

През месец май те са нараснали със 77% спрямо април. Все още не може да се говори за пълно възстановяване, тъй като този брой е с 39% по-малък от месец май на 2019 г., но темпът е забележителен.

Изменението на публикуваните обяви във всички сфери на дейност е положително. При най-силно пострадалите вследствие на COVID-19, напр. сектор „Хотелиерство и ресторантьорство”, ръстът е най-висок – с цели 190% през май спрямо април.

От новопубликуваните позиции преобладаващи са тези за работа в заведения за хранене, като това е разбираемо предвид предстоящите летни месеци и облекчаването на първоначално наложените мерки за посещаване на заведения за хранене.

С много голям ръст са и предложенията за работа в сферата на изкуство и дизайн – със 150%. Нивото на предлагане на работа постепенно се доближава до това преди COVID-19, но все още е доста под характерното за този период от годината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама