Андрей Райчев: Божков демонстрира обмислена, но наивна игра на политика

14:07, 11 юни 20 / Политика 25 1671 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Обмислена и наивна игра на политика, така социологът Андрей Райчев коментира пред БНР заявеното желание на обвиняемия бизнесмен Васил Божков да прави политически проект, с който иска да свали правителството на Бойко Борисов.

По думите на социолога "правосъдната история" около Божков не е уникална, тя се случва вече на няколко обвиняеми бизнесмени, като има заявка и за следващ - Валентин Златев. "Това е от късния Сотир Цацаров - съвсем ясно обявиха, че тези хора, които са олигарси и се опитват да купуват с пари власт, ще бъдат съдени", припомни Райчев.

След приказките, дойде времето на вицовете

Според него различното при Божков е, че започна да пренася историята от правосъдна в политическа. Той определи този опит като наивен и без шансове за успех: „Шансовете му са близки да нулата. Българите ненавиждат богатите, защото смятат, че са забогатели нечестно през годините на прехода. ... Ти си богат - следователно си лош".

Според Андрей Райчев, ако Божков подкрепи друга политическа формация, би могъл да получи "рупор" и евентуално депутатско място, депутатска защита, ако му трябва да се върне в България, за да не го арестува главният прокурор Гешев на летището. "Човекът се чувства обиден, но не играе емоционално, дозира ходовете си, има подредба в тези ходове и донякъде постига успех", добави социологът.

По думите му Бойко Борисов ще излезе "сух" от историите, разкрити от Божков във фейсбук профила му, но Владислав Горанов - едва ли. Струва ми се, че с Горанов ще се разделим скоро, защото под негово пряко ръководство са се извършили безобразия за стотици милиони".

Васил Божков обяви приоритетите си в политиката


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама