Захариева: България е една от най-сигурните туристически дестинации

18:29, 11 юни 20 / Политика 25 2354 Шрифт:
Редактор:

България е една от най-сигурните туристически дестинации, заяви външният министър Екатерина Захариева по време на видеоконферентна среща с колегите си от дванадесет европейски държави, съобщават от МВнР.

България е приела строги правила за осигуряване на безопасността на туристическия сектор, който представлява близо 13% от българската икономика и около 11% от заетостта в страната, каза Захариева. От 1 юни в България са добре дошли туристи от 28 държави членки на ЕС и шенгенското пространство, които не подлежат на 14-дневна карантина, и от още 8, които трябва да преминат карантинен период.

ЕК предлага отваряне на границите в ЕС от следващата седмица

Участниците в срещата обсъдиха постепенното вдигане на ограничителните мерки в съответните страни. Предпоставки за отмяна на официалните предупреждения срещу пътуване са ниско ниво на инфекции в страните на произход и крайна дестинация, както и конкретни мерки, предприети в областта на контрола на инфекциите и здравеопазването, особено в туризма и пътуванията въз основа на препоръките на ЕК по туризъм и транспорт от 13 май 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама