Асоциация „Български пипер“: Не сме съгласни с думите на Георги Василев

10:50, 12 юни 20 25 2210 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Не сме съгласни на 100% с думите на нашия колега от асоциацията Георги Василев. Позицията, която той е изразил в публичното пространство до голяма степен е негово лично мнение и по никакъв начин то не е съгласувано с Управителния съвет на Асоциацията“ , съобщи в разговор за "Агрозона" Данчо Кощилаков, председател на асоциация „Български пипер“.

Георги Василев, който е организационен секретар на Асоциация „Български пипер“ направи редица коментари пред медиите, в които той неведнъж отправи атаки срещу министър Десислава Танева и ръководеното от нея ведомство.

Ректорът на Тракийския университет: Министър Танева много помага на земеделците

„Нашата организация е неправителствена и защитава икономическите интереси на своите членове и на всички зеленчукопроизводители в България. Тя винаги е действала именно като такава и от тази гледна точка ние имаме управителен съвет на асоциацията, мнението на който не се покрива с мнението, представено от Василев. Изказаните от него неща са преди всичко неговата гледна точка и мнение относно това как е най-добре да се развият определени неща, свързани със производството на зеленчуци“, заяви Кощилаков.

„Самите ние поискахме броят на проверките по обвързаната подкрепа да бъде увеличен, за да не отиват средствата за подпомагане при чертожниците, а при реалните производители. За 2019 г. Министерството на земеделието завиши тези проверки и това даде резултат“, коментира още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама