Борисов: Повече няма да затваряме, от 30 юни пускаме всичко

11:50, 12 юни 20 / Политика 25 3035 Шрифт:
Автор:

Повече няма да затваряме нищо и тази тема не разбирам защо продължава да се дискутира. Силата на вируса не е мощна вече, както беше март и април.  Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното извънредно правителствено заседание.

"Направихме всичко за укрепване на болниците, да има медикаменти и ако забелязвате в момента имаме проблеми на места, където има интелигентни уж хора. По една седмица имаш симптоми, но чакаш и не отиваш в болница, а заразяваш хората", каза Борисов.

"Сега всичко е отворено в България и целта ни е от 30 юни да пуснем вече и движението. Но срещу глупостта нищо не можем да направим. Когато знаеш, че си заразен, не се прави на герой и не подлагай на риск огромни групи хора", призова той.

"Имаше протести срещу ваксинирането за коронавируса, а ваксини няма. Урсула фон дер Лайен иска ЕС да капарира количества от ваксината. То още няма ваксина, а в София  има протести. Сега да участваме ли в капарирането или не? Тя е доброволна, който иска", категоричен е премиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама