Какъв подарък за рождения си ден ще получи Борисов от Дубай?

15:30, 12 юни 20 / Политика 25 7781 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Сагата с Васил Божков тресе държавата вече повече от половин година и дори на журналистите им е трудно да поддържат темпото, с което бизнесменът публикува банкови извлечения, чатове с властта, видео обръщения и дори комикси. Ето защо вероятно на повечето убягна една малка, но съществена подробност в цялата история около хазартния бос - политическият проект на Божков е подарък за рождения ден на премиера Борисов.

Едва ли е случайност, че анкетата, с която бизнесменът от Дубай, проверява настроенията за нов политически проект, изтича точно на 13 юни, когато министър-председателят трябва да отпразнува 61-вия си рожден ден. Макар все още гласуването в нея да тече, още от сега е ясно, че мнозинството (64%) би подкрепило партия с участието на Васил Божков.

И замириса на мюре!

Повече от 72 хил. потребители във Facebook са участвали във въпросната анкета - извадка, за която социолозите у нас могат само да мечтаят. И резултатът показва едно - голяма част от тях са разочаровани от управлението на ГЕРБ и са склонни да подкрепят нова политическа формация.

След повече от 10 години в управлението ГЕРБ вече не е носител на новото и на промяната, а утвърден играч на политическата сцена, който е част от статуквото. Ето защо всички нови политически проекти са насочени именно срещу Борисов и партията му.

За Божков обаче това е и личен въпрос, защото именно с благословията на премиера хазартният му бизнес бе фалиран, а той обявен за престъпник.

За това, че той готви специален подарък за рожденика говорят и заявките, които си поставя с новата партия. Бизнесменът в изгнание вече обяви и 10-те основни принципа, които ще следва в политиката, като част от тях пряко засягат Борисов - финансова ревизия на досегашното управление, прозрачност на отношенията между бизнес и власт, персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона...

Снимки: CanStockPhoto

След приказките, дойде времето на вицовете

Доколко обаче "беглецът-милиоинер" може да получи симпатиите на реални избори е друг въпрос. Съмненията в тази посока се появяват и въз основа на това, че голяма част от коментарите под анкетата му са по-скоро с насмешка към намеренията на най-новия политически архитект. Божков обаче не е сам в похода срещу Борисов и лесно може да подкрепи един или повече свои съмишленици, за да стане пълен купонът.

Всяка година рожденият ден на премиера е съпътстван с много вълнение, честитки, подаръци и коментари. В последните години Борисов посреща празника работейки, но дори тогава приятните емоции и изненади не спират. През годините премиерът е получавал най-различни дарове.

Миналата година един от най-нестандартните "подаръци" за 60-годишния юбилей - уволнението на журналистките Миролюба Бенатова и Генка Шикерова...поне така твърдят самите те.

Тази година може и да не получи подарък от Цветан Цветанов, но го очаква доста екзотичен дар от далечен Дубай...

 

 

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Славчо Хаджийски 07:58, 13 юни 20

А защо да не допуснем, че арабската държава има своя идея за подарък за Бойко и му изпрати Черепа, без значение дали ще е в чувал или с белезници. Такива, като него ощетяват не само мен, но и онези, които му се радват, че е срещу законите в страната ни. Въобще не бих се учудил, ако гласуват за него, толкова много, че да му дадат власт, както избраха за президент човек без грам политически опит, но пък който е виждал много пъти България от високо.

2 Анонимен 09:07, 13 юни 20

А ББ що не направи подарък на народа и подаде оставка и да влезе в затвора

3 АЗ 11:03, 13 юни 20

Власт имащия, но кога не е власт даващ..

#

4 Ина 18:35, 13 юни 20

Ми да направим рождения ден на премиера национален празник! Какво е това вълнение ?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама