Кирил Добрев: Като отговарящ за партийната дейност в левицата съм направил всичко възможно

15:48, 13 юни 20 / Политика 25 2537 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Заместникът на Корнелия Нинова - Кирил Добрев, не скри огорчението си пред пленума, че е засипан с атаки, откакто в публичното пространство се е завъртяла хипотезата за неговата кандидатура за лидерския пост. Това каза по време на заседание на Националния съвет на БСП зам.-председателят на партията Кирил Добрев, предаде Дарик.

"Като отговарящ за партийната дейност в левицата съм направил всичко възможно, заедно с колегите си от организационния отдел да продължи комуникацията между структурите и те да бъдат подпомогнати в условията на криза", категорично изтъкна Добрев.

Добрев констатира, че това е довело до разделение партията и призна, че не отскоро позициите му се разминават с тези на Нинова.

На 12 септември ще се проведе прекият избор на председател на БСП


"Не е тайна, че от доста време имаме сериозни различия с председателя на партията. През цялото време като зам.-председател съм бил коректен към нея, но лоялен единствено и само към БСП. Винаги съм разбирал политиката с основна задача - да събираш, а не да разделяш”, категоричен беше Кирил Добрев.

Според него всички социалисти, които имат партийна памет, са наясно, че подобно отношение към другари дава моментен ефект, но в дългосрочен план инициаторът винаги попада в капана на собствените си думи и действия. "БСП винаги е била кауза, а не нечия собственост”, напомни Добрев.

Според него вътрешнопартийното напрежение тревожи членовете на БСП. "Груб вътрешнопартиен дебат, който се води основно в медийното пространство и част от който е прехвърлен в медиите на самата партия, предизвиква дори отвращение в нашите членове и симпатизанти и неминуемо води до тотално разделение във всички възможни органи на БСП.", подчерта Добрев. Той разкритикува, че соцпартията все по-често е критикувана, че води политика "на парче" и не довършва подети инициативи.

Освен дозата критики, Добрев изрази бладораност към всички общински председатели, на всички общински структури и младежки организации, които участваха в огромен брой доброволчески и дарителски акции. "Успяхме да направим така, че всеки един партиен член, който има нужда от нещо, та дори от информация - да получи помощ и да има обратна връзка. На много места принуждавахме общинската и държавна администрация да изпълнява функциите си", заяви Добрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама