75 новозаразени с коронавирус у нас

13:50, 14 юни 20 25 3194 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

През изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 1975 проби. От тях 75 са с положителен резултат, това показват данните в Националната информационна система, което е с 30 по-малко от тези в събота, когато бяха потвърдени рекордните 105 новозаразени от коронавирус.

Общо 3266 случая на COVID-19 са потвърдени у нас към момента. 1371 от тях са активни. 1723 са излекуваните лица, от които 7 са регистрирани през последното денонощие.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 247. От тях 16 се намират в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система при 318 лица-медицински служители е установен COVID-19. Нов случай на лекар е установен през последните 24 часа.

Починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19, са 172, като за изминалото денонощие не са регистрирани нови смъртни случаи.

В Хасковска област две жени са сред новозаразените, съобщиха от Областния кризисен щаб. Жените са се тествали по свое желание с PCR тестове и ще бъдат на амбулаторно домашно лечение.

Два нови случаи на позитивни на COVID-19 лица са от гр. Смолян – мъж на 42 г. на лечение в МБАЛ-Смолян и жена на 68 г., изолирана за 28-дневно домашно лечение в добро състояние, съобщи директорът на РЗИ Смолян. 


В Доспат няма нови заразени.

Изследват за коронавирус домуващите в социалните заведения в Ямболска област, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града, предаде 24 часа. Пробите на обслужващия персонал са отрицателни. През следващата седмица ще бъдат изследвани посетителите на социалните заведения в общините Елхово и Болярово.

Двама млади мъже от Монтана са дали положителни резултати, съобщават от местната РЗИ. Те са без симптоми и са избрали да бъдат под домашна карантина.

    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама