„Задача с много неизвестни“ от Братя Мормареви се падна на седмокласниците на изпита по БЕЛ

11:55, 15 юни 20 25 3853 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

"Задача с много неизвестни" на Братя Мормареви е творбата, която трябваше да преразкажат на изпита по БЕЛ седмокалсниците днес, съобщи "24 часа". На изпита се явиха 60 хиляди седмокласници, като 17 деца, които са под карантина, бяха в отделни помещения.

Зрелостниците пишат по Вариант 2 на втората задължителна матура

И този път изпитът протече при строги мерки за безопасност. Учениците трябваше да носят документ за самоличност и служебна бележка. Маските бяха по желание, а на входа беше премерена температурата на всички. Учениците бяха по 10 в стая, на метър и половина разстояние. Изпитът продължи два часа и половина и се състоя от две части с обща оценка.

За братя Мормареви и "Задача с много неизвестни"

Братя Мормареви е литературен псевдоним на писателския екип Марко Стойчев и Мориц Йомтов. Екипът създава множество сценарии за популярни български филми. 

"Задача с много неизвестни" е роман-пародия на криминалните книги, в основата на който лежи вечният стремеж на децата към приключения. Един случайно захвърлен край пътя пакет възпламенява фантазията на група десетгодишни малчугани. След серия от приключения из града, в училище и вкъщи, малките детективи стигат до убеждението, че са попаднали на опасен престъпник и решават да го демаскират и предадат на милицията. Те устройват капан, за да съберат доказателства срещу съмнителното лице, но се оказва, че в капан са попаднали те.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама