Публичното присъствие на Божков намалява доверието в него

10:09, 15 юни 20 / Политика 25 1893 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Доста се дефилира публичният образ на Васил Божков, защото в България хората, които изглеждат сериозно са тези, за които най-малко се говори. В момента, в който той доброволно като че ли попадна под фокуса на  прожекторите и допусна тази публичност да му се случи, стана обект, ако искате, не само на внимание, но и на подбив - шеги и закачки, което като цяло намалява доверието в него. И то доверие пак изградено на базата на митове и легенди, че действително е крупен корпоративен играч, който седи в сянка и успява да управлява процесите, каза пред БНР политологът Стойчо Стойчев по повод поредния анонс на Васил Божков и за публичното му присъствие.

Дори от собствените му разкрития виждаме, че той се различава доста от образа на олигарх, защото олигархът има амбицията да инженерства цялото управление, а доколкото виждаме неговата кореспонденция, тя касае единствено неговите хазартни и спортни бизнеси“, допълни Стойчев.

Васил Божков: Поддадох се на изнудване от управляващата хунта

Снимка: БГНЕС

Намиращият се в Дубай Васил Божков обяви вчера в Facebook, че стартира политически проект, който ще се нарича "Българско лято".

Сериозни ли са намеренията на Божков: „Проектното мислене за политиката е изначално уродливо, но то се наложи като прийом, покрай това, че администрацията мина на проектно организиране и финансиране на дейността си. Защото проектът е нещо, което е кратко във времето, има край като си изпълни целите. Няма нито визия за някакво дългосрочно присъствие, така че проектът на Божков може да бъде със срок до изборите, той трябва да заяви горе-долу кога ще се изчерпа този проект“.

Божков: Проект "Българско Лято" започва от утре

Има ли кой за гласува за Божков: „В самата анкета в Facebook виждате, че тези проценти са изчислени на база от около 60 и няколко хиляди души, под 70 хил. бяха последно, когато ги гледах. Така че дори 100% да беше подкрепата от тези 70 хил. души – това означава, че той ще има около 2% електорална подкрепа при нормални избори. Или, ако се вдигне активността заради Слави Трифонов и включването на някои хора, които по принцип не гласуват на избори, в тези избори, тогава неговият дял ще бъде по-малък“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама