Жълт код за валежи, бури и градушки в цялата страна

06:30, 16 юни 20 25 1955 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки е обявен за днес в цялата страна.

Ще има краткотрайни валежи от дъжд, като до обяд ще са на по-малко места, главно в Източна и Северна България. След обяд и вечерта в много райони ще се развият гръмотевични бури и ще има условия за локални обилни валежи и градушки. Повече слънце ще има преди обяд над Югозападна България. Вятърът ще е слаб, но при развитие на купесто-дъждовната облачност временно ще се усилва. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, с краткотрайни валежи от дъжд, на места след обяд придружени с гръмотевици. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури - между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е от 16 градуса на север до 20 градуса на юг. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания преди обяд над масивите от Южна България, но след обяд и там ще се развият гръмотевични бури. На места явленията ще са с голям интензитет. Във времето без бури вятърът ще е слаб, предимно от северозапад, в югоизточните масиви - от юг-югозапад. Максималната температури на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има и краткотрайни интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Остава повишена и вероятността за градушки. Разкъсвания и временни намаления на облачността ще има на места в часовете след полунощ и преди обяд. Дневните температури в сряда и четвъртък ще са предимно между 22 и 27 градуса. Към четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, все още предимно слаб.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама