Премиерът е един, ролите - толкова много...

16:00, 15 юни 20 / Политика 25 2388 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Започна с рязането на лентички на откриване на най-различни обекти, а днес инспектира почти всяка строителна площадка в страната...Той е постоянен и методичен - няма събота, няма неделя; няма празник, няма делник; работи на пълни обороти с по няколко обекта на ден. Познахте ли кой е това?

Не, това не е свръх мотивиран служител на дирекция "Строителен надзор"! Да пробваме отново!

Често пътува, а компания в колата му правят различни известни спътници. На 4 гуми разговорите им са непринудени - пътниците споделят своите успехи и тревоги, проблеми и постижения. Разменят се приятелски обръщения, шеговити подмятания, някоя и друга забележка, коментари, хихикане и прочее - с две думи цари приятелска атмосфера.

Той е шофьор с цветист език, забавни истории и компетентен по всички въпроси в страната, звучи ли ви познато?

Не, това не е шофьор на такси! Да пробваме още веднъж!

Има много развит профил в социалните медии с хиляди последователи. Среща се с известни и безизвестни хора от близко и далеч, обикаля различни дестинации и навсякъде го посрещат с радостни възгласи. Журналистите се тълпят около него с надежда да получат от него една дума, един коментар, една новина! А веднъж на 4 години организира гала спектакъл, на който събира най-верните си фенове в зала "Арена Армеец".

Певец? Актьор? Знаменитост?

Не, не и пак не!

Това, скъпи читатели, е премиерът Бойко Борисов! Объркването ви е съвсем нормално, в крайна сметка никой не очаква от премиера на една страна да прави постоянни инспекции, да развозва министри и кметове, да води политика през Facebook!

От него се очаква да има план за политическо и икономическо развитие на страната. Да знае дали министрите му имат неясни връзки с бизнесмени, дали неговите подчинени подслушват президента, дали самият той е обект на подслушване или рекет, дали лицата, които предлага за консули в други държави имат необходимите качества или не - все пак те са лицето на България там. Ей, такива прости неща!

Уви, те остават на заден план. Напред изпъкват други качества - човек от и на народа, за който изцяло важи максимата "Работа, работа, работа!" Напомня ли ви на друг роден политик от преди 30 години? Не само на вас!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:35, 15 юни 20

Севда тв ли го писа това

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама