Удължиха с 8 дни извънредното положение в Северна Македония

09:50, 16 юни 20 / Свят 25 1565 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски увеличи с 8 дни срока на извънредното положение в страната, за да се даде възможност за безпрепятствена подготовка за изборите, съобщи МИА, цитирана от БГНЕС.

Решението е в отговор на поисканото от правителството удължаване, което започва от 15 юни, заявиха от президентската пресслужба. Политическите партии се споразумяха предсрочните парламентарни избори да се проведат на 15 юли.
 

Насрочиха парламентарните избори в Северна Македония за 15 юли


Във връзка с това е и взетото решение, за да може да се извърши безпрепятствена подготовка за изборите, особено въвеждането на мерки за защита на общественото здраве по време на изборния процес.

Удължаването на извънредното положение ще даде възможност председателят на парламента да утвърди решение за дата на изборите и да бъде променен графикът от страна на Държавната избирателна комисия за провеждане на избори на 15 юли.

Пендаровски очаква всички институции да предприемат своевременно необходимите действия за цялостно и качествено провеждане на изборния процес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама